Gratis verzending lockpickwebwinkel
Gratis verzending vanaf 50,-
Gratis cadeau vanaf 45,-
30 dagen bedenktijd
Klanten beoordeling van 5 sterren
Shopping Cart

Lockpickers United

Lockpicking leren

LockPickers United (ook bekend als LPU) is een Engelstalige gemeenschap met een gedeelde interesse voor de locksport. Met de locksport is het de bedoeling om de slotenproducent uit te dagen.

Je bent continu opzoek naar de gebreken in het slot dat de producent van het slot heeft gemaakt.

Het is een enorme kunst om telkens een nieuwe uitdaging te vinden en om deze helemaal alleen te verslaan. Om deze reden zijn er groepen opgericht die je daarbij helpen, zoals bijvoorbeeld Lockpickers United.

Aansluiten bij deze groep is heel eenvoudig! Bezoek LPU’s open platform op Reddit geheel vrijblijvend.

Reddit is een platform waar mensen van over de hele wereld informatie met elkaar kunnen delen.
Het werkt als een soort forum en bevat verschillende “sub-reddits”. Een sub-reddit is als het ware een forum op zichzelf, toegewijd aan een bepaald onderwerp.

Zo is er dus ook een lockpicking sub-reddit van LPU die waanzinnig populair is en waar mensen van over de hele wereld tips en trucs uitwisselen gerelateerd aan lockpicking. (Ook veel Nederlanders..)

Meedoen met Lockpickers United

Voor iedereen die altijd al mee heeft willen doen met een lockpick groep is Lockpickers United de uitkomst. Praat gezellig met elkaar het over sloten en leer van elkaars tips.

De regels om de groep te betreden zijn erg laagdrempelig; je hoeft alleen maar een goedzak te zijn en interesse in sloten te hebben. Als jij nog nooit een slot hebt aangeraakt, maar het reuze interessant vindt om de locksport te leren, dan is dit de plek voor jou.

Toch even kort alle tien regels op een rijtje, want we hebben niks meer dan respect voor Lockpickers United.

Regel 1 – Mogelijk illegaal of ongepast

We faciliteren geen illegale of ongepaste activiteiten, inclusief het openbreken van sloten die niet van jou zijn. Zorg er ook voor dat u op de hoogte bent van alle wettelijke kwesties voor uw staat of land.

Regel 2 – Sloten die geen eigendom zijn of in gebruik zijn

Hoewel hulp vragen bij het openen van een slot is toegestaan en wordt aangemoedigd, mag het slot niet in gebruik zijn. Elke bijdrage waarin om hulp wordt gevraagd bij het openen van een slot waarvan wordt gesuggereerd dat het in gebruik is of dat het zichtbaar in gebruik is (bijvoorbeeld een nachtslot dat nog aan een deur vastzit of een hangslot met een gesloten beugel), wordt gesloten of verwijderd. Posten over het openbreken van sloten of het in gebruik hebben van opengebroken sloten is ook niet toegestaan, zelfs niet als het je eigen sloten zijn.

Vuistregel: een slot is “in gebruik” als het geïnstalleerd is.

Regel 3 – Geen noodhulp

Wij verlenen geen noodhulp bij het openen van sloten. Deze overtredingen zijn over het algemeen ook in strijd met onze regel dat sloten niet “in gebruik” zijn.

Regel 4 – Geen eikel zijn

Haatzaaien, onverdraagzaamheid en persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan.

Regel 5 – Geen Astroturfing

Absoluut geen astroturfing.

Definitie:
Astroturfing is de praktijk van het maskeren van de sponsors van een boodschap of organisatie om het te laten lijken alsof deze afkomstig is van en gesteund wordt door deelnemers. Het is een praktijk die bedoeld is om organisaties geloofwaardigheid te geven door informatie achter te houden over de financiële connectie van de bron.

Regel 6 – Off Topic

Berichten moeten bij het onderwerp blijven. Off topic inhoud zal naar ons eigen inzicht verwijderd worden.

Off topic omvat berichten waarin wordt gevraagd om aanbevelingen voor sloten, bewijs van een gepicked slot, en alles wat niet direct met de locksport te maken heeft.

Regel 7 – Geen stockfoto’s in discussies over adviezen voor het kiezen van sloten

Geen stockfoto’s gemaakt van lockpicking activiteiten in een poging regel 2 te omzeilen.

Regel 8 – Geen berichten over gebroken gereedschap of uitrusting

Aangezien sommige gebruikers hebben aangetoond dat ze niet in staat zijn om op een productieve manier hierover te discussiëren, zullen berichten over gebroken gereedschap of uitrusting worden verwijderd.

Dit is in de eerste plaats om berichten aan te pakken over de kwaliteit van producten (of het gebrek daaraan) die bijdragen tot het defect.

Regel 9 – Geen lage-inspannings posts / Memes

/r/lockpicking is een subreddit om onderwerpen te bespreken en een gemeenschap op te bouwen rond een vaardigheid, lage-inspanningsberichten en memes dragen vaak niet bij aan het onderwerp; lockpicking. Inclusief maar niet beperkt tot foto’s van sleutels, Memes, etc

Het is geweldig als jij meedoet met Lockpickers United. Meld jezelf aan via een van onderstaande twee links:

Ranking systeem

Wat zo gaaf is, is dat Lockpickers United hun eigen ranking systeem hebben ontwikkeld!
Op basis van welke sloten je open kan krijgen, kun je een bepaalde rank behalen. Zo krijgen andere mensen een idee van jouw ervaring met lockpicking.

Het is een geavanceerd systeem waarbij je specifieke sloten moet kunnen openen om een bepaalde rank te behalen.

Dit hele systeem wordt uitgelegd op deze pagina:
https://www.reddit.com/r/lockpicking/wiki/beltranking

Echt heel leuk om te zien hoe ze dit helemaal hebben uitgewerkt! Ze hebben precies uitgezocht welke sloten geschikt zijn voor bepaalde niveaus lockpickers.

Dit geeft een beetje een leidraad om te zien hoe goed je zelf bent in vergelijking met andere lockpickers.

Omdat er in Nederland nogal een taboe heerst over lockpicking. Is het leuk dat er via deze weg toch een manier is om gelijkgestemden te vinden en met elkaar te sparren over de locksport.

Beschikbaar bij Lockpick Webwinkel

Het kan nogal lastig zijn om deze sloten online te vinden en om er zeker van te zijn dat je dan ook het juiste slot hebt.

Daarom hebben wij dit voor jou al uitgezocht:

Model Rank
ABUS 64TI/30 Rank 2 (yellow)
ABUS 75/30 Rank 2 (yellow)
ABUS 54TI/50 Rank 3 (orange)
ABUS 82/63 Rank 3 (orange)
ABUS 82TI/70 Monobloc Rank 3 (orange)
ABUS 75/50 Rank 4 (green)
ABUS E60NP 10/30 Rank 4 (green)
ABUS 80TI Rank 4 (green)
ABUS BRAVUS Rank 5 (blue)

Het heeft me verbaasd hoe leuk dit wel niet is. Het geeft om een bepaalde manier toch een verbondenheid om te zien hoe goed je bent in vergelijking met andere lockpickers.

Zo is het toch mogelijk om op een bepaalde manier je hobby te delen met gelijkgestemden.

Als meer mensen deze sloten leuk vinden dan gaan we er uiteraard meer aanbieden en wellicht ook wel een beloningsysteem uitwerken zodat mensen met een hogere rank korting of extra cadeautjes krijgen. 

Graduaties in Lockpicking

De band die een lockpicker krijgt uitgereikt geeft je online de nodige karate flair. Daarnaast geeft het aan hoe gevorderd een lockpicker is.

Er bestaan online negen banden om jezelf voor te classificeren. Je begint bij de witte band, dan de oranje band, daarna de groene band, vervolgens de blauwe band, hierna de paarse band, gevolgd door de bruine band, waarna de rode band komt en tot slot de zwarte band. Als je eenmaal de zwarte band hebt gehaald is er weer een speciaal systeem om nog verder te groeien.

Om in aanmerking te komen voor deze karate flair dien je eerst een account aan te maken op Reddit.

De beoordeling
Je kan op ieder moment een examen afleggen om jezelf te classificeren voor een lockpick band. Hiervoor hoef je enkel de volgende twee opdrachten af te leggen:

 1. Geef door welke band je wilt halen
 2. Maak een foto/video van het slot dat je hebt gelockpickt.

Als je dit gedaan hebt, dan kan je jouw examen laten beoordelen door de moderators van de lockpicking sub-Reddit via deze link.

Het bandensysteem
Hoe verder je komt, des te meer je moet kunnen laten zien. Tot en met de oranje band is een foto voldoende om te laten zien dat je het slot hebt kunnen lockpicken. Om je verder te kwalificeren is hieronder een overzicht van de examen-eisen, zodat je gericht kunt gaan oefenen.

In het onderstaande schema is precies te zien welke technieken je vanaf wanneer dient te beheersen.

Witte band

Dit is het begin van je reis die de grenzen van je verstand, lichaam en geest zal testen. Je band is wit omdat je als vers gevallen sneeuw bent, puur, trouw aan je hart en klaar om in een lockpicking machine te worden gegoten.

Zowel foto’s als video’s van je lockpick sessie worden geaccepteerd voor deze rang.

Eisen:
Lockpick een slot met ieder willekeurig gereedschap.
Een voorbeeld van een slot voor de witte band is een transparant oefenslot.

Gele band

Je begrijpt de basisfuncties van sloten en de techniek om ze te lockpicken. Normale hangsloten kan je in één oogopslag ontgrendelen en je bent overgestapt op cilinders van hogere kwaliteit, waarvan sommige zelfs anti-lockpick pallen kunnen bevatten.

Zowel foto’s als video’s van de lockpick sessie worden voor deze rang geaccepteerd.

Eisen:

Lockpick een van onderstaande sloten of kijk op deze Google Spreadsheet van de lockpicking sub-Reddit voor alternatieven.

Foto’s en video’s worden geaccepteerd voor de gele band. Je mag de witte band overslaan om de gele band vrij te spelen.

Oranje band

Anti-lockpick pallen die ontworpen zijn om je tegen te houden zijn machteloos voor je. Sloten met dit soort pallen kan je inmiddels je eenvoudiger lockpicken, dan sloten die ze niet bevatten.
Je familie begint ook een beetje vreemd naar jou en jouw groeiende collectie sloten te kijken.
Geen zorgen, wij begrijpen je. Leg het examen af voor de oranje lockpick band om ze nog verder te verwarren!

Je moet een video indienen van je lockpick prestaties voor deze rang. De video’s moeten in één doorlopende opname zijn opgenomen.
Foto’s worden enkel geaccepteerd voor sloten die niet gedemonteerd kunnen worden.

Eisen:

Lockpick een van onderstaande sloten of kijk op deze Google Spreadsheet van de lockpicking sub-Reddit voor alternatieven.

Je mag de witte en gele band overslaan om de oranje band vrij te spelen.

Groene band

Deze band vraagt om hogere kwaliteitssloten met nog meer veiligheidspallen. Sommige van deze sloten hebben ongeveerde

kern, bekend als dead core, en dat is niet alleen omdat je ze dood hebt gelockpickt. Het kan ook zijn dat je inmiddels met dimple locks bent begonnen.

Je bent ook begonnen met je ontwikkeling als slotenchirurg, want je bent sloten gaan demonteren en weer in elkaar gaan zetten.

Voor de groene band moet je een video van je lockpicking en gutting prestaties in een doorlopende opname opnemen. Foto’s worden niet langer geaccepteerd op deze rang, zelfs voor sloten die niet kunnen worden gedemonteerd.

Bekijk deze video over hoe je sloten kunt demonteren:

Eisen:

 1. SPP (Single Pin Pick) een van onderstaande sloten of kijk op deze Google Spreadsheet van de lockpicking sub-Reddit voor alternatieven.
 2. Laat zien hoe je een slot ontleed en weer terug in elkaar zet.

Je mag de witte, gele en oranje band overslaan om de groene band vrij te spelen.

Blauwe band

Dit is de overgangsfase in de lockpick gradatie. Je laat de relatief rustige en voorspelbare wereld van de standaard sloten en verdiept je onder in de vreemde en bizarre wereld van de hoogbeveiligde sloten.
Je bent bezig met het maken van je eigen challenge locks en helpt nieuwere leden van de lockpicking gemeenschap om ze verder te brengen.

Je moet een video van je lockpicking en gutting prestaties in een doorlopende opname laten zien.

Eisen:

 1. SPP (Single Pin Pick) een van onderstaande sloten of kijk op deze Google Spreadsheet van de lockpicking sub-Reddit voor alternatieven.
 2. Laat zien hoe je een slot ontleed en weer terug in elkaar zet.
 3. Bouw een geschiedenis op waarin je online kunt laten zien dat je andere helpt met lockpicking.
 4. Bouw een “Challenge Lock (verwijzing naar sub-reddit)” die je deelt met andere lockpickers. 

Je mag de witte, gele en oranje en groene band overslaan om de blauwe band vrij te spelen.

Paarse band

Je bent nu sloten aan het lockpicken die zich in de hi-sec categorie bevinden. Ze hebben twee of meer discrete vergrendelmechanismen en worden door bijna elke slotenmaker ter wereld als onlockpickbaar beschouwd.

Om deze rank te breiken help je regelmatig nieuwe lockpickers en deel je uitdagende Challange Locks met de gemeenschap.

Je moet een video van je lockpicking en gutting prestaties in een doorlopende opname laten zien.

Eisen:

 1. SPP (Single Pin Pick) twee van de sloten van deze Google Spreadsheet van de lockpicking sub-Reddit.
 2. Laat zien hoe je de sloten ontleedt en weer terug in elkaar zet.
 3. Bouw een geschiedenis op waarin je online kunt laten zien dat je andere helpt met lockpicking.
 4. Bouw een “Challenge Lock (verwijzing naar sub-reddit)” die je deelt met andere lockpickers.

Je mag de andere banden overslaan om de paarse band vrij te spelen.

Wij bieden nog geen sloten aan voor deze band.

Bruine band

Hier betreed je het rijk van de ultragoed beveiligde veiligheidssloten en wordt je een bijzonder lid van de lockpicking gemeenschap.
Je zult met sloten bezig zijn die zó lastig te openen zijn, dat er nog geen commerciele lockpicking tools voor vekrijgbaar zijn. Hiervoor zal je zelf jouw eigen gereedschap moeten maken om het slot te ontgrendelen.
Nauwe sleutelgaten, roterende shutters en telescopische pallen zijn de norm voor jou.

Je moet een video van je lockpicking en gutting prestaties in een doorlopende opname laten zien.

Eisen:

 1. SPP (Single Pin Pick) twee van de sloten van deze Google Spreadsheet van de lockpicking sub-Reddit.
 2. Laat zien hoe je de sloten ontleedt en weer terug in elkaar zet.
 3. Bouw een geschiedenis op waarin je online kunt laten zien dat je andere helpt met lockpicking.
 4. Bouw een “Challenge Lock (verwijzing naar sub-reddit)” die je deelt met andere lockpickers.
 5. Ontwerp en maak je eigen gereedschap om een slot te openen.

Je mag de andere banden overslaan om de bruine band vrij te spelen.

Wij bieden nog geen sloten aan voor de bruine band.

Rode band

Ultra high security is inmiddels je bijnaam geworden. Jouw sloten collectie is meer waard geworden dan jouw eerste auto en je zit voortdurend op Marktplaats en Ebay voor deals op de meest onmogelijke Europese sloten. Om de sloten te openen ben je voortdurend bezig met het maken van jouw eigen gereedschap. Door jouw expertise ben je een mentor geworden voor lockpickers met de blauwe, paarse en bruine band.

Je moet een video van je lockpicking en gutting prestaties in een doorlopende opname laten zien.

Eisen:

 1. SPP (Single Pin Pick) twee van de sloten van deze Google Spreadsheet van de lockpicking sub-Reddit.
 2. Laat zien hoe je de sloten ontleedt en weer terug in elkaar zet.
 3. Bouw een geschiedenis op waarin je online kunt laten zien dat je andere helpt met lockpicking.
 4. Bouw een “Challenge Lock (verwijzing naar sub-reddit)” die je deelt met andere lockpickers.
 5. Ontwerp en maak je eigen gereedschap om een slot te openen.
 6. Begeleid een lockpicker uit de blauwe, paarse of bruine band bij het lockpicken van een high-sec slot.

Je mag de andere banden overslaan om de rode band vrij te spelen.

Wij bieden nog geen sloten aan voor deze band.

Rode band

De kamer wordt volledig zen, als jij binnenkomt. Als je jouw ogen sluit, dan zie je nieuwe manieren om sloten te openen die voorheen onmogelijk leken om te openen. 

Om de zwarte band te verdienen heb je minstens twee lockpickers uit de bruine of rode band begeleid met hun high-sec sloten. Daarnaast heb je de specificaties van minstens één zelf ontworpen lockpick-tool gepubliceerd. 

Het examen van de zwarte band is nog niet voorbij, want je zult meer moeten dan lockpicking en andere begeleiden. 

Als bijkomende prestaties zal je jouw comfort-zone moeten verlaten en minstens twee “Epic Quests” moeten voltooien.

Zwarte band lockpickers zijn zeer zeldzaam. Hoewel dit systeem met enige nuance is ontworpen, is het een ware eer om de zwarte band te verdienen en mag je hier enorm trots op zijn.

Je moet een video van je lockpicking en gutting prestaties in een doorlopende opname laten zien. Als er een sidebar in het slot zit, dan moet deze in beeld staan, zodat de video laat zien dat er niet wordt gefoeteld. Er zijn ook geen uitzonderingen voor de gutting voorwaardes van de zwarte band video.

Eisen:

 1. SPP (Single Pin Pick) twee van de sloten van deze Google Spreadsheet van de lockpicking sub-Reddit.
 2. Laat zien hoe je de sloten ontleedt en weer terug in elkaar zet.
 3. Bouw een geschiedenis op waarin je online kunt laten zien dat je andere helpt met lockpicking.
 4. Bouw een “Challenge Lock (verwijzing naar sub-reddit)” die je deelt met andere lockpickers.
 5. Ontwerp en maak je eigen gereedschap om een slot te openen.
 6. Begeleid een lockpicker uit de blauwe, paarse of bruine band bij het lockpicken van een high-sec slot.
 7. Voltooi minstens twee “Epic Quests” voor de Lockpicking gemeenschap.

Je mag de andere banden overslaan om de zwarte band vrij te spelen, als je het in je hebt…

Wij bieden nog geen sloten aan voor deze band.

Epic Quests
Om de zwarte band te verdienen dien je twee van de drie Epic Quests te voltooien. Als je hierin bent geslaagd, dan ben je een ware sloten-sensei.

Epic Quest Opties:

 • Ontwerp en demonstreer een “Extra Vaardigheid” die gerelateerd is aan lockpicking of physieke beveiliging.
 • Voltooi en leg een “Meesterlijk Project” vast met uitleg van bijborende moeilijkheidsgraad en complexiteit.
 • Selecteer en lockpick twee zwarte band sloten uit de lijst.

Voorbeelden van “Extra Vaardigheden”:

 • Groep 2 kluisslot manipulatie
 • Electronische projecten die sloten decoderen of omzijlen.
 • Impressionering van sleutels
 • Geadvanceerde en verfijnde lockpicks produceren
 • Cutaway sloten 
 • Cutaway locks verwerken
 • Buitengewone kennis over sloten en sleutelgaten

Voorbeelden van “Meesterlijke projecten”:

 • Bouw een slot op uit schroot.
 • Je maakt onderdeel uit of bent beoordeeld door het TOOOL hoofdkwartier of een andere lockpick gemeenschap.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lockpickwebwinkel volgen?
   

5 sterren beoordeling

Algemende voorwaardePrivacySitemap
© 2013-2022 LockpickWebwinkel.nl