Radiaalslot openen met lockpicks

Radiaalsloten of in het Engels Tubular locks, zijn voornamelijk te vinden in verkoopautomaten, gokautomaten, brandkasten, kabelsloten en talloze andere openbare faciliteiten. Vanuit het standpunt van een lockpicker kan je jezelf afvragen waarom er nog voor wordt gekozen om iets af te sluiten met een radiaalslot. Het radiaalslot gebruikt hetzelfde sluitmechanisme als andere stiftcilindersloten, zoals het cilinderslot en veel verschillende hangsloten. Er is daarentegen een heel eenvoudige manier om het radiaalslot te openen met speciale Tubular lockpicks. Wij zullen je uitleggen hoe je een radiaalslot kunt openen met lockpicks.

Radiaalslot lockpicken met Tubular lockpicks

Tubular lockpicks zijn gemaakt om het mechanisme van een radiaalslot te ontgrendelen. Radiaalsloten hebben een afwijkende vorm van andere stiftcilindersloten, omdat ze rond zijn. Ze werken daarentegen volgens hetzelfde principe, met een veer, een sleutelpin en een sluitpin. Je kunt het slot handmatig lockpicken met een tension wrench en een hook pick, maar een tubular lockpick is veel eenvoudiger. Sterker nog, de tubular lockpick is misschien wel de meest eenvoudige lockpick methode die er bestaat.
Duw alle stengels van de Tubular lockpick naar buiten en duw ze weer naar binnen tegen een vlakke tafel o.i.d. Nu heeft iedere stengel de maximale afstand om de pinnen in het slot richting de breeklijn te brengen. Stop nu de lockpick in het slot, net zoals je met de sleutel zou doen. Draai het vervolgens heel voorzichtig in beide richtingen en wiebel er wat mee. Je probeert er hierdoor voor te zorgen dat de pinnen in het slot (met iedere een eigen veerkracht en positie) de stengels van de lockpick verplaatsen. Haal vervolgens de lockpick uit het slot terwijl je er wat mee wiebelt en het radiaalslot zal opengaan. Er is weinig spanning bij nodig, dus kijk uit dat je niet te veel gebruikt. Zolang je de stengels van de tubular lockpick niet verplaatst is de lockpick een werkende sleutel voor dit slot.
Hieronder vind je onze Tubular lockpicks

Cilindersloten lockpicken met Single Pin Picks

Single Pin Picking (SPP) werkt bij radiaalsloten op dezelfde manier als bij andere stiftcilindersloten. Je gaat het slot rond en duwt iedere stift in terwijl je spanning zet met de tension wrench. Ook bij radiaalsloten zet je een roterende spanning, maar het kan lastig zijn om een goede tension wrench te vinden. Je kunt proberen om zelf een tension wrench te maken van een inbussleutel, maar je kunt ze ook kopen van ons. Het bekende merk Sparrows heeft enkele tension wrenches gemaakt die speciaal zijn ontworpen om spanning te kunnen zetten op een radiaalslot. Je de aanwezigheid van de tension wrenches in de volgende producten:

Oefensloten in de vorm van het radiaalslot

Als je gedreven bent om dit lastige ronde slot te ontgrendelen, dan is een oefenslot essentieel. Een wijs man zei namelijk ooit, wie slim wilt zijn moet oefenen. Een nog wijzere man heeft vervolgens het doorzichtige oefenslot uitgevonden om lockpicking mee te leren. Deze ronde oefensloten zijn precies zo gemaakt als radiaalsloten. Je kunt goed zien hoe de pinnen in het slot bewegen en reageren op jouw lockpicks of de bijgeleverde sleutels. Je vindt radiaalsloten van verschillende merken met standaard pinnen of met speciale beveiligingspinnen. Dit zijn de ronde oefensloten ,et het mechanisme van het radiaalslot:

You've just added this product to the cart: