Hangslot openen met lockpicks

Hangsloten worden al duizenden jaren gebruikt om onze waardevolle spullen overal en ergens te beschermen tegen diefstal. Als jij net zoals miljoenen andere Nederlanders denkt, dan zal je er waarschijnlijk van uitgaan dat de meeste hangsloten erg veilig zijn, maar dan heb je het mis. Op deze pagina gaan we een aantal zwakheden van hangsloten behandelen, zodat jij en hopelijk veel andere in jouw omgeving zich hiertegen kunnen voorbereiden. 

Hangslot Shims

Ben je opzoek naar een HEEL eenvoudige manier om hangsloten te openen? Dan moet je SHIMS gebruiken! Er zijn veel hangsloten waarvan de schakel vergrendeld wordt door een eenvoudige vering. Deze vering kan je heel eenvoudig terugveren door een shim langs de schakel te duwen. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt dan springt het hangslot direct open! Wij verkopen twee verschillende hangslot shims die je online kunt bestellen. Nog vragen? neem dan gerust contact met ons op.

Comb Picks gebruiken

Iedere nieuwe lockpicker wilt een slot snel openbreken, en bij sommige hangsloten is dat mogelijk met Comb picks. Comb picks lijken een beetje op sleutels, maar integenstelling tot een sleutel hebben Comb picks een meer stekel-achtig uiterlijk. Iedere Comb pick heeft een x-aantal stekels die gemaakt zijn om in de pinkamers van het slot te komen. Er zijn veel verschillende sloten met verschillende afstanden tussen de kamers, dus kan je soms Comb picks tegenkomen met hetzelfde aantal stekels aan beide kanten, maar met verschillende afstanden ertussen. Met de Comb picks open je een slot net iets anders, dan dat je met een lockpick set zou doen. Je zet namelijk niet alleen de sluitpin onder de cilinderkern, maar ook de sleutelpin. Beide pinnen worden dus onder de cilinderkern geduwd waardoor het slot direct geopend kan worden! Hieronder vind je een samenstelling van al onze producten met Comb Picks. Als je nog vragen hebt, stel ze ons dan gerust. 

Warded lockpicks

Hangsloten hebben ook nog zo af en toe een klaviersluiting. Dit soort hangsloten kan je herkennen aan het unieke sleutelgat dat ze hebben. Klavier hangsloten hebben een erg eenvoudig ontwerp. Hierdoor kan het slot erg goedkoop gemaakt worden en zal het ook niet snel verstopt raken door modder of ander vuil. Met een Warded lockpick set kan je deze ("warded padlocks") hangsloten eenvoudig openbreken. Hieronder vind je een collectie van onze artikelen met de Warded lockpick set.

Trucje om cijfersloten te openen

Cijfersloten (of combinatiesloten) hebben geen fysieke sleutel nodig om geopend te worden, maar toch kan je ze met een handige lockpick openbreken. Sparrows heeft namelijk een handig hulpmiddeltje gemaakt om de combinatie van een cijferslot te ontgrendelen. Ieder wieltje van een cijferslot is namelijk niet perfect rond en heeft dus bepaalde kenmerken die je met dit hulpmiddel kunt voelen. Door het dunne staaltje van de Ultra Decoder tussen het cijferwieltje en de behuizing van het slot te duwen kan je voelen wat de juiste combinatie van het hangslot moet zijn. Lees hierover meer in de beschrijving van het product of vraag het ons als je meer vragen hebt!

Handigheidje voor het openen van hangsloten

Als je lockpicking net leert kennen, dan wil je waarschijnlijk zonder al te veel moeite jouw eerste hangslot snel openen. Met een dik stuk metaal dat als een soort dolk is gevormd in het sleutelgat van een hangslot te duwen kan je het slot vrij eenvoudig openbreken. Met een lockpick Shank kan je alle pinnetjes in het hangslot overslaan en direct het palletje dat de schakel met een vering vergrendeld verplaatsen. Dit is alleen mogelijk als het hangslot geen beveiliging heeft dat het slot hiertegen beschermd. In deze video van Lock Noob kan je hier meer over leren. Een shank om deze truc uit te voeren kan je hier online bestellen en is altijd ruim op voorraad.

Zelf leren lockpicken met een hangslot

Het is erg leuk en uitdagend om je lockpick kunsten in het echt uit te proberen, maar je wilt niet direct je bankrekening overhoop halen. Een oefenslot moet dus leerzaam, maar ook betaalbaar blijven. In ons lockpick assortiment vind je hangsloten waar je lekker mee kunt oefenen. Veel van bovengenoemde technieken kan je hierop uittesten, maar je kunt het ook gewoon aanpakken met een lockpick set. Een transparant hangslot geeft je de mogelijkheid om alle onderdeeltjes in het slot te zien bewegen terwijl je het probeert te lockpicken. Koop er een 50mm hangslot bij om je vaardigheden een realistische uitdaging erbij te geven. Heb je nog vragen? Neem dan even de tijd om het ons te vragen en wij zullen snel proberen te reageren. 

You've just added this product to the cart: