Cilindersloten openen met lockpicks

Cilinderslot openen

met lockpicks

Cilinderslot openen

met lockpicks

Cilindersloten worden voornamelijk gebruikt om deuren mee af te sluiten. Er bestaat misschien een kleine verwarring dat cilindersloten hetzelfde zijn als stiftcilindersloten. Dit is hetzelfde als zeggen dat een Mercedes hetzelfde is als een auto.

Stiftcilindersloten (Engels: Pin Tumbler Locks) is namelijk verzamelnaam van sloten die een bepaald beveiligingsmechanisme hanteren.

Het slot van stiftcilindersloten wordt beveiligd met verschillende stiften (stiften worden in de lockpicking gemeenschap vaker pinnen genoemd). Stiftcilindersloten vind je vaak terug in deursloten, hangsloten en dimple locks, maar ook in radiaalsloten.

Je zult verschillende soorten pinnen tegenkomen tijdens het lockpicken. Wij zullen je hierop voorbereiden met de lockpick tools die jij wilt bestellen.

Het mechanisme van cilindersloten

Cilindersloten zijn zo ontworpen dat er slechts één sleutel is om het slot te openen. Zoals je in het filmpje hierboven hebt gezien bestaan er ook hoofdsleutelsystemen

Hoofdsleutelsystemen zijn een van de weinige uitzonderingen waarbij er meerdere sleutelprofielen zijn om het slot te openen. Vaak zie je dit terug in dienstverlenende sectoren waarbij zowel gasten, als medewerkers, toegang moeten hebben tot bepaalde ruimtes.

De meeste stiftcilindersloten zijn daarentegen opgebouwd uit meerdere pinstapels bestaande uit twee pinnen, de sleutelpinnen en sluitpinnen. Deze pinnen worden omhoog geduwd door veringen.

Wanneer het profiel van de sleutel volledig in het slot zit zijn alle pinnen perfect uitgelijnd op de breeklijn en kan de cilinderkern vrij roteren. Hiermee wordt de nok van het slot geopereerd, waardoor het slot opengaat.

Iedere kamer bevat een laat met sleutelpinnen met verschillende lengtes. Deze pinnen zijn kegelvormig en passen precies in het profiel van de sleutel.

Iedere kamer bevat een laat met sleutelpinnen met verschillende lengtes. Deze pinnen zijn kegelvormig en passen precies in het profiel van de sleutel.

De sluitpinnen bevinden zich onder deze sleutelpinnen. Doordat de sluitpinnen met veringen voortdurend naar boven worden geduwd blokkeren deze pinnen iedere beweging om het slot open te maken.

De sluitpinnen bevinden zich onder deze sleutelpinnen. Doordat de sluitpinnen met veringen voortdurend naar boven worden geduwd blokkeren deze pinnen iedere beweging om het slot open te maken.

Alleen wanneer de correcte sleutel is ingevoerd, worden de stapels met pinnen allemaal tot de breeklijn geduwd. Op dit moment kan de cilinderkern ronddraaien en het slot openmaken.

Alleen wanneer de correcte sleutel is ingevoerd, worden de stapels met pinnen allemaal tot de breeklijn geduwd. Op dit moment kan de cilinderkern ronddraaien en het slot openmaken.

Cilinderslot openen met lockpicks

Er zijn verschillende manieren om cilindersloten te manipuleren met andere middelen dan de correcte sleutel. Je kunt jezelf trainen om met een lockpick set vrijwel ieder slot te openen. Hiernaast zijn er ook nog cilindersloten die kwetsbaar zijn voor speciaal gereedschap.

We onderscheiden twee lockpick technieken voor het openen van stiftcilindersloten.

 

Raking techniek

Heb jij een eenvoudig cilinderslot dat je binnen vijf minuten wilt openen, dan heb je rake picks nodig. Met raking kan je vaak zonder enige ervaring een slot ontgrendelen.

Door gebruikt te maken van rakes uit een lockpick set probeer je meerdere pinstapels tegelijk op de breeklijn te plaatsen. 

Je kunt bij ons verschillende lockpick sets vinden waarin we rakes verkopen. De meest bekende rakes zijn de City rake, de Classic Rake en de Snake rake, maar de Diamond pick kan zich ook goed verlenen aan de rake techniek.

Op lockpick evenementen wordt raking vaak als een van de eerste technieken op een slot uitgetest. Als je namelijk goed bent met raking, dan kan je een slot vaak al binnen enkele minuten (of soms zelfs secondes) openmaken.

Een slot dient daarentegen wel een eenvoudig ontwerp te hebben om zich kwetsbaar te maken voor de rake techniek. 

Ben je benieuwd naar deze techniek, lees dan onze uitleg over raking.

Rakes uit het lockpick assortiment

Lockpick van Sparrows
 7,00  5,99
 105,00  79,50
Rakes voor MAC profielen te gebruiken voor lockpicking vind je in het lockpick assortiment van Lockpickwebwinkel
 12,00  11,50

Single pin picking (SPP)

Wil jij ieder slot als puzzel behandelen en ben je opzoek naar echte breinbrekers, dan is de Single Pin Pick (SPP) techniek iets voor jou.

Deze lockpick techniek is gemaakt voor het openen van eenvoudige sloten tot de meest geavanceerde sloten.

De uitvoering van deze techniek hebben we in een blog besproken en kan je op deze pagina teruglezen. 

De meest bekende SPP lockpicks zijn de diverse hook picks en de diamond picks.

Ervaren lockpickers zijn met SPP lockpicks instaat om de meest geavanceerde sloten te lockpicken. Je zult jezelf goed moeten trainen om de SPP techniek vakkundig te kunenn hanteren. 

Een lockpick set is niet compleet zonder hook picks, dus we gaan niet ons hele assortiment met lockpick sets hieronder presenteren. Hieronder vind je een klein aanbod van enkele sets met SPP lockpicks die wij hier willen uitlichten. 

Hook picks uit ons assortiment

Sportsfreunden der Sperrtechnik Deutschland Hook Picks
 18,00  16,99
Losse lockpick van Sparrows online verkrijgbaar bij Lockpickwebwinkel.nl
 7,00  5,99

De meest essentiële lockpick tool - Tension wrench

Naast een goed assortiment van lockpicks mag de tension wrench niet ontbreken in je lockpick set. Een lockpick set is daarom niet compleet, als hier geen tension wrench in zit.

Als je het Engelse woord tension wrench helemaal niets vindt, dan kan je het ook spanner noemen.

De tension wrench wordt in het sleutelgat geplaatst om de roterende spanning op het slot te zetten, zodat de pinnen onder de cilinderkern geplaatst kunnen worden.

Er zijn veel verschillende soorten tension wrenches, omdat er veel verschillende vormen met maten bestaan in sleutelgaten. De TOK tension wrenches zijn bijzonder, omdat deze aan de onderkant bij de pinnetjes geplaatst kan worden. Hierdoor houd je bovenin meer ruimte over om met je lockpicks te werken.

We presenteren je hier ons aanbod met tension wrenches die moet hebben als je jouw lockpick set wilt uitbreiden.

Tension wrenches uit ons assortiment

Tension wrench
 21,00  15,50
Sparrows Lockpick set uitbreiding voor Mace Picks bestel je online bij Lockpickwebwinkel
 18,00  17,50
Mace lockpick set koop je bij LockpickWebwinkel.nl
 18,00  17,50
tension wrench tubular
 11,00  9,50
Top of Keyway Tension wrench
 6,99

Beveiligingspinnen maken lockpicking nog uitdagender!

Lockpicking werd oorspronkelijk bedacht door schurken. Om deze schurken te weren zijn sloten enorm ontwikkeld en is lockpicking een stuk ingewikkelder geworden.

Tegenwoordig brengen we met de lockpick sport de meeste lockpicking technieken goed in het licht en worden sloten alsmaar lastiger gemaakt voor lockpickers. Dit heeft ervoor gezorgd dat we tegenwoordig met beveiligingspinnen te maken kunnen krijgen tijdens het lockpicken.

Deze speciale pinenn zijn voor jou natuurlijk fantastisch, want dat maakt het lockpicken nog uitdagender!

Er worden honderden verschillende beveiligingspinnen gebruikt over heel de wereld, maar de meeste zijn te complex om machinaal in een slot te worden geplaatst, een voorbeeld hiervan zijn de Schaak pinnen van Sparrows. Er zijn daarentegen ook beveiligingspinnen met een minder ingewikkelde vorm, zoals de spool pins, serrated pins en mushroom pins, maar deze zijn daardoor niet veel makkelijker om te lockpicken.

Iedere beveiligingspin biedt zijn eigen uitdaging. Vind diverse producten met beveiligingspinnen hieronder en maak je oefensloten nog lastiger!

Beveiligingspinnen uit het assortiment van Lockpickwebwinkel.nl

Een pincet voor het grijpen van kleine pinnetjes van Sparrows bij Lockpickwebwinkel
 16,00  12,50
Master Key Pinning kit van Sparrows te koop bij Lockpickwebwinkel
 11,00  9,50
Schaak pinnen van Sparrows Lockpicks koop je via LockpickWebwinkel.nl
 6,00  4,99

Cilindersloten om lockpicking mee te oefenen

Een wijze man zei ooit: “Wie goed wilt worden in lockpicking, zal moeten oefenen”. Een nog wijzere man zei: “Laten we een cilinderslot maken waar je doorheen kunt kijken”.

In ons lockpick assortiment kan je veel verschillende oefensloten vinden om lockpicking mee te leren. Wij bieden oefensloten aan van Brockhage en Sparrows, maar ook goedkope oefensloten voor lockpicking.

We raden je aan om gebruik te maken van oefensloten, zodat je lockpicking op een veilige manier kunt beoefenen.

Het is een sterke afrader om huishoudelijke sloten te gebruiken tijdens het leerproces. Er bestaat namelijk altijd een kans dat je een slot beschadigd, waardoor het defect raakt.

Onze oefensloten kunnen daarentegen wel tegen een stootje.

Er zijn verschillende oefensloten, met ieder een eigen uitdaging. Sommige hebben beveiligingspinnen en zijn echte breinbrekers, maar als je het rustig aan wilt doen kan je ook een eenvoudige oplossing kiezen met standaard pinnen.

De oefensloten van Sparrows kan je zelfs uit elkaar halen en een nieuwe uitdaging geven.

Bestel jouw lockpick puzzel vandaag nog!

Oefensloten uit Lockpickwebwinkel.nl

4 verschillende oefensloten van Sparrows bestel je bij Lockpickwebwinkel.nl
 42,00  39,99
Lockpick Oefenschool van Sparrows bij LockpickWebwinkel.nl
 120,00  99,99
Lastig oefenslot voor Lockpicking van Sparrows te koop bij Lockpickwebwinkel
 59,00  54,50