Cilindersloten openen met lockpicks

Cilindersloten worden voornamelijk gebruikt om deuren mee af te sluiten. Er bestaat misschien een kleine verwarring dat cilindersloten hetzelfde zijn als stiftcilindersloten. Dit is hetzelfde als zeggen dat een Mercedes hetzelfde is als een auto. Stiftcilindersloten is namelijk verzamelgroep van sloten die een bepaald beveiligingsmechanisme bevatten. Het slot van stiftcilindersloten wordt beveiligd met verschillende stiften, maar deze stiften worden met lockpicking vaker pinnen genoemd. Cilindersloten werken hetzelfde als hangsloten en dimple locks, maar ook als radiaalsloten. Je zult verschillende soorten pinnen tegenkomen tijdens het lockpicken. Wij zullen je hierop voorbereiden met de lockpick tools je wilt bestellen.

Hoe werkt een cilinderslot

Een cilinderslot is ontworpen om door slechts één sleutelprofiel geopend te kunnen worden. Zonder dit profiel zou het slot niet open mogen gaan. 

cilinderslot openmaken

De meeste cilindersloten bevatten vijf tot zes kamers met pinnen. Iedere kamer bevat een laat met sleutelpinnen met verschillende lengtes. Deze pinnen zijn kegelvormig en passen precies in het profiel van de sleutel.

cilinderslot ontgrendelen

Samen met de sleutelpinnen blokkeren de sluitpinnen iedere beweging om het slot open te maken. 

Cilinderslot openen

Pas zodra de correct sleutel is ingevoerd, worden de stapels met pinnen allemaal tot de breeklijn geduwd. De cilinderkern kan nu ronddraaien en het slot is open.

Cilindersloten openen met Single Pin Picks

De Single Pin Pick (SPP) techniek is een techniek voor het openen van eenvoudige sloten tot de meest geavanceerde sloten. De uitvoering van deze techniek hebben we in een blog besproken en kan je op deze pagina teruglezen.
De meest bekende SPP zijn de diverse hook picks en de diamond pick. Ervaren lockpickers zijn met SPP lockpicks instaat om de meest geavanceerde sloten te lockpicken. Het is dan wel een goed leerproces om de SPP techniek vakkundig te hanteren. Een lockpick set is niet compleet zonder hook picks, dus we gaan niet ons hele assortiment met lockpick sets hieronder presenteren. Hieronder vind je een klein aanbod van enkele sets met SPP lockpicks die wij hier willen uitlichten. 

Cilindersloten lockpicken met Raking

We hebben de rake techniek al eens besproken, als je meer over deze lockpick techniek wilt lezen kan je onze pagina over raking lezen.
Je kunt bij ons daarentegen verschillende lockpick sets vinden waarin we rakes verkopen. De meest bekende rakes zijn de City rake, de Classic Rake en de Snake rake, maar de Diamond pick kan zich ook goed verlenen aan de rake techniek. Op lockpick evenementen wordt raking vaak als een van de eerste technieken op een slot uitgetest. Als je namelijk goed bent met raking, dan kan je een slot vaak al binnen enkele minuten (of soms zelfs secondes) openmaken. Een slot dient daarentegen wel een eenvoudig ontwerp te hebben om zich kwetsbaar te maken voor de rake techniek. Wil je ook een gave lockpick set, dan hebben wij hieronder een paar lockpick sets uitgelicht met een mooi aanbod aan rakes. Uiteraard kan je de rake picks ook terugvinden in andere lockpick sets uit ons assortiment.

De meest essentiële lockpick tool - Tension wrench

Naast een goed assortiment van lockpicks mag de tension wrench niet ontbreken in je lockpick set. Een lockpick set is daarom niet compleet, als hier geen tension wrench in zit. Als je het Engelse woord tension wrench helemaal niets vindt, dan mag je het ook spanner noemen. De tension wrench wordt in het sleutelgat geplaatst om de roterende spanning op het slot te zetten, zodat de pinnen onder de cilinderkern geplaatst kunnen worden. Er zijn veel verschillende soorten tension wrenches, omdat er veel verschillende vormen met maten bestaan in sleutelgaten. De TOK tension wrenches zijn bijzonder, omdat deze aan de onderkant bij de pinnetjes geplaatst kan worden. Hierdoor houd je bovenin meer ruimte over om met je lockpicks te werken. We presenteren je hier ons aanbod met tension wrenches die moet hebben als je jouw lockpick set wilt uitbreiden.

Beveiligingspinnen maken lockpicking nog uitdagender

Lockpicking werd oorspronkelijk bedacht door schurken. Om deze schurken te weren zijn sloten enorm ontwikkeld en is lockpicking een stuk ingewikkelder geworden. Tegenwoordig brengen we met de lockpick sport de meeste lockpicking technieken goed in het licht en worden sloten alsmaar lastiger gemaakt voor lockpickers. Dit heeft ervoor gezorgd dat we tegenwoordig met beveiligingspinnen te maken kunnen krijgen tijdens het lockpicken. Dit is voor jou natuurlijk fantastisch, want dat maakt het lockpicken nog uitdagender! Er worden honderden verschillende beveiligingspinnen gebruikt over heel de wereld, maar de meeste zijn te complex om machinaal in een slot te worden geplaatst, een voorbeeld hiervan zijn de Schaak pinnen van Sparrows. Er zijn daarentegen ook beveiligingspinnen met een minder ingewikkelde vorm, zoals de spool pins, serrated pins en mushroom pins, maar deze zijn daardoor niet veel makkelijker om te lockpicken. Iedere beveiligingspin biedt zijn eigen uitdaging. Vind ons aanbod met beveiligingspinnen hieronder en maak je oefenslot nog lastiger!

Cilindersloten om lockpicking mee te oefenen

Een wijze man zei ooit: "Wie goed wilt worden in lockpicking, zal moeten oefenen". Een nog wijzere man zei: "Laten we een cilinderslot maken waar je doorheen kunt kijken". In ons lockpick assortiment kan je veel verschillende oefensloten vinden om lockpicking mee te leren. Wij bieden oefensloten aan van Brockhage en Sparrows, maar ook goedkope oefensloten voor lockpicking. We raden je aan om gebruik te maken van oefensloten, zodat je lockpicking op een veilige manier kunt beoefenen. Het is een sterke afrader om huishoudelijke sloten te gebruiken tijdens het leerproces. Er bestaat namelijk altijd een kans dat je een slot beschadigd, waardoor het defect raakt. Onze oefensloten kunnen daarentegen wel tegen een stootje. Er zijn verschillende oefensloten, met ieder een eigen uitdaging. Sommige hebben beveiligingspinnen en zijn echte breinbrekers, maar als je het rustig aan wilt doen kan je ook een eenvoudige oplossing kiezen met standaard pinnen. De oefensloten van Sparrows kan je zelfs uitelkaar halen en een nieuwe uitdaging geven. Bekijk ons aanbod hieronder en bestel jouw lockpick puzzel vandaag nog!

You've just added this product to the cart: